Inred för en blomstrande trädgård

Äntligen är sommaren här och vi tillbringar så mycket tid vi kan utomhus. Många av oss har dessutom en trädgård att vistas i. Men trädgården ska också tas om hand och inredas så att vi trivs där. Grundläggande är de gröna växterna som både kan vara ätbara och enbart dekorativa. Planera gärna så att du har blommor och plantor som bär frukt genom hela säsongen.

En sittplats i det gröna

De flesta av oss vill ha någon typ av sittgrupp i trädgården. Kanske har ni en uteplats eller terrass, annars får den helt enkelt ta plats på gräsmattan. Här bör du också sätta upp ett skydd för sol och regn som till exempel ett parasoll eller en markis. Förutom funktionell inredning kan du även fundera på att placera ut någon typ av dekoration, det kan handla om urnor, krukor eller skulpturer.

Hjälp ekosystemet

Vi har nämnt växterna men i trädgården finns det fler levande organismer än så. Även fåglar och inte minst insekter som bin utgör viktiga delar i trädgårdens ekosystem. Om du hjälper dem att må bra så gynnar det också växtligheten. Därför kan du till exempel investera i fågelholkar, fågelmatare och insektshotell. Det här är exempel på produkter som finns i onlinebutiken Green Go Smart.