Hitta den ombonade stilen hemma

Miljön hemma är viktig för vårt välbefinnande. Hemmet ska vara en plats där du känner dig trygg och kan koppla av och då spelar inredningen en stor roll. Ändå är heminredning något som ibland prioriteras ned, när mycket ska hinnas med i vardagen.

Men att uppdatera hemma kan bli ett härligt gemensamt projekt för familjen, där ni tillsammans bygger upp en interiör som är både snygg, trevlig och välkomnande, för er själva och era gäster. Ta det ett steg i taget utan att stressa fram något. Då blir det både roligare på vägen och som regel ett bättre resultat.

Stort utbud av produkter

Numera finns det ett stort utbud av varumärken, butiker och produkter att välja mellan inom design och inredning. Urvalet känns ofta lite överväldigande, men en bra idé kan vara att börja titta runt online för att skapa dig en överblick. Många e-butiker har ett intressant utbud. Inte minst Nordic Trend Home, som fokuserar på skandinavisk design, vilket är en av de ledande trendinriktningarna världen över sedan ett par år tillbaka. Stilen utmärks bland annat av naturmaterial, en ljus färgpalett och hög kvalitet, vilket resulterar i en ombonad och autentisk atmosfär, med produkter som håller länge både gällande form och fysiskt slitage.

Hitta grunden

Grundstenen i en lyckad heminredning är att hitta den stil och de färger som du vill utgå ifrån. Skandinavisk/nordisk design har ett stilrent uttryck och är enkelt att kombinera med element från andra inriktningar, som färglada accenter eller exotiska accessoarer från någon av dina utlandsresor. Satsa på att investera i färre och noga utvalda möbler och objekt, för att undvika slit och släng eller övermöblering. Om du sedan längtar efter variation kan du åstadkomma det genom små medel. Tänk också på vikten av gröna växter och belysning för den totala känslan och trevnaden. Båda har visat sig göra stor skillnad.