Ett badrum att trivas i

Badrummet är det nya svarta inom inredning. Efter att ha fokuserat på köket under flera år går trenden nu alltmer mot att lägga energi och kärlek på badrummet, där vi också tenderar att tillbringa mer tid, både ensamma och tillsammans med nära och kära i viss utsträckning.

Visst är det ett härligt projekt att renovera och göra om hela badrumsinredningen, med kakel, skåp, färg, belysing och kanske ett lyxigt badkar med spafunktioner. Men faktum är att det behöver inte vara nödvändigt för att göra skillnad för helheten. Även mindre investeringar och detaljer kan bidra med både bekvämlighet, stämning och mysfaktor.

Sittplatser och grönska

Två detaljer som kan vara värda att fundera på för att skapa trevnad i badrummet är sittplatser och gröna växter. Visserligen är det en fråga om utrymme, men samtidigt finns det stora möjligheter att anpassa efter individuella förutsättningar och behov. En bekväm pall eller stol bjuder in till att sitta ned till exempel när du tar hand om dina fötter, rakar benen, eller kanske bara är trött efter morgonens träning. Växter i sin tur har visat sig påverka ditt välbefinnande i rätt riktning, samtidigt som det även ger en bättre luftkvalitet. Ett annat tips är att inkludera diskreta doftljus och snygga förpackningar, som tål att stå framme.

Funktionellt och bekvämt

På samma gång som du vill ha ett trevligt och ombonat badrum måste också de grundläggande funktionerna finnas där, och fungera utan att krångla. Spegeln ska sitta på lagom höjd och avstånd samt vara ordentligt ljussatt. Gärna både en i ansiktshöjd och en för helkropp. Det ska finnas vettiga eluttag, så att du enkelt kan raka dig eller torka håret. En annan viktig sak är temperatur och ventilation, som kan lösas på olika sätt. Många av oss vill också hålla koll på vår kroppsvikt över tid. Därför är en snygg och precis våg ett vettigt inköp att göra. Ett stort utbud av dessa kan hittas på nätet.