Behovet av ett garage

Har ni insett att behovet av ett garage blivit allt större med åren. Då kanske det är dags att göra slag i saken och bygga ett på gården. Visst kan det vara skönt att vintertid slippa sopa av alla snö som kan samlas under natten. Men det kan också vara så att man är i behov av en liten snickarhörna eller annat som kan få plats i ett garage.

Vilka behov har ni?

Varmgarage, oisolerat, enkelt eller dubbelgarage är något som ni bör fundera på vad ni ska bygga innan allt påbörjas. Hur pass stort garage är ni i behov av. Finns det fler än en bil i familjen så kanske ett dubbelgarage är att föredra. Om ni kan och planerar att bygga detta garage själv så kan vi tips om att titta på utbudet hos Sorselestugan. Där hittar ni garage som faller under Attefallsreglerna och enkelt kan monteras upp själv. Om ni får hjälp så kan ni ha fått upp ert garage under en helg. Förutsatt att grunden är lagd och det bara är att montera upp garaget.

Planering av bygget är A&O

Att planera bygget är som alltid A&O för att det ska gå smidigt. Innan du sätter igång och har bestämt dig vilken typ av garage du vill bygga så kolla upp med din kommun huruvida du behöver ett bygglov eller inte. Du kanske bara behöver göra en bygganmälan för att få påbörja ditt bygge. De vanligaste kraven är att inte bygga närmare än 4,5 meter från tomtgräns. Det kan dock vara en idé att prata med din granne om vad du planerar att bygga. Det sista man vill är att det blir osämja grannar emellan.